PADI Rescue Diver

Hier word je reis nog interessanter!

Het is zonder twijfel de leukste, meest nuttige en uitdagenste cursus die als recreatieve duiker ooit zal volgen: PADI Rescue Diver cursus. Je bouwt verder op wat je al geleerd hebt. Deze cursus vergroot je kennis en ervaring op alles wat je al weet over het voorkomen en oplossen van problemen, als deze zich voordoen.

Wat leer je?

 • Zelf reddende vaardigheden
 • Herkennen en helpen van stress bij andere duikers
 • Handelen in het geval van een noodgeval
 • Helpen van een duiker in paniek
 • Helpen van een niet reagerende duiker

Toelatingseisen

Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet je:

 • Een PADI (junior) Adventure Diver brevet waarbij onderwater navigatie is afgerond of een gelijkwaardig brevet van een andere training organisatie.
 • 15 jaar oud zijn (12 jaar voor Junior Rescue Diver)
 • Je moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je mag deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen. Een gelijkwaardig brevet van een andere organisatie (vb. het Rode Kruis) is ook geldig maar dit moet op voorhand altijd even afgestemd worden.
 • Over voldoende tijd beschikken. De Rescue cursus is fun maar ook intensief waarbij er veel geoefend moet worden om de skills onder te knie te krijgen. Er komen dan ook heel wat zwembad sessies bij kijken en de cursus wordt afgesloten met een volledige rescue examendag in het buitenwater waar je middels een aantal rescue-scenario’s moet aantonen dat je alle skills goed beheerst.
 • Apart de EHBO/EFR cursus volgen tenzij je reeds beschikt over een geldig certificaat van een andere organisatie (vb. Rode Kruis). Daarvoor moet je ook 1 dag rekenen.

Wat is leuk?

Het leuke van deze cursus is het leren omgaan met problemen en deze weten op te lossen. De meeste duikers vinden deze cursus erg uitdagend en bevredigend. De meeste geven aan dat deze cursus de beste duikcursus is die ze ooit gedaan hebben. Een must voor iedere duiker!

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs € 325,- voor Cowa leden met eigen duikmateriaal en €380 incl. gebruik duikmateriaal.  

Voor niet-Cowa leden kost deze cursus kost €435 incl. gebruik duikmateriaal en 380€ met eigen duikmateriaal.

Indien u niet beschikt over een geldig duikvergunning voor de Put Van Ekeren dan vragen wij deze voor aan. De kost is €15,- en de vergunning is geldig voor 12 maanden.

Indien er duiken plaatsvinden in duikinstallaties zoals vb. Nemo33, Transfo duiktank of Todi dan dient de inkom daarvoor nog apart betaald te worden.  Dit is niet inbegrepen in de cursusprijs. Zulke duiken worden op voorhand besproken en zijn niet verplicht voor het behalen van je brevet.

Tijdens je opleiding is het volgende standaard inbegrepen:
– 5 à 7 zwembadsessies
– 1 dag of 2 halve dagen buitenwater sessie
– E-learning pakket
– brevetteringskosten

Wat is niet inbegrepen ?

EFR (EHBO) cursus. Als u beschikt over een geldig EHBO brevet niet ouder dan 2 jaar dan bent u vrijgesteld van deze cursus. U kan de EFR cursus natuurlijk ook bij onze club volgen: EFR – Emergency First Response

Duikvergunning voor de Put Van Ekeren. U dient deze aan te vragen op de site van AVOS. Zonder deze vergunning is duiken niet toegelaten en kan het examen niet afgelegd worden.

Indien je niet in het bezit bent van een geldige duikverzekering dan zal Cowa bij DAN Europe een tijdelijke verzekering afsluiten voor de duur van de opleiding (max. 1 jaar en enkel geldig bij de cursusduiken).  Dit is een extra kost van 11€.

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de interessante reis te vervolgen!

 • Neem HIER contact op om je te aan te melden voor de PADI Rescue Diver cursus.