EFR – Emergency First Response

Wie moet deze cursus volgen?

Emergency First Response training legt de nadruk op het bouwen van zelfvertouwen bij redders om anderen daadwerkelijk te gaan helpen in geval van nood. De deelnemers leren de eenvoudige stappen die je kunt volgen bij het verlenen van eerste hulp en oefenen deze in een rustige leeromgeving.  Alle cursussen worden ondersteund door een online E-learning programma om het leereffect te vergroten en je direct kunt beginnen.

EFR cursussen voldoen ook aan de vereiste van de eerste hulp en reanimatie training voor de PADI Rescue Diver cursus en alle PADI professionele brevetten. De meeste PADI Instructors zijn ook Emergency First Response Instructors.

De volgende EFR cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende medische richtlijnen voor het geven van eerste hulp.

Wat leer je?

  • Primary Care (CPR & AED)* – Deze cursus leert je de stappen en technieken om hulp te verlenen bij levensbedreigende situaties ook met het gebruik van een AED (automated external defibrillator). Je oefent acht vaardigheden om hulp te verlenen bij een slachtoffer die niet ademt, geen hartslag heeft, een ruggegraat verwonding heeft, in shock kan zijn en een serieuze bloeding heeft. Je leert hoe je reanimatie moet toepassen en het slachtoffer moet controleren, zodat je de best mogelijk kans op overleving kunt geven, totdat getraind medisch personeel aanwezig is. 
  • Secondary Care (First Aid)** – Omdat veel medische zaken niet levensbedreigend zijn en medische hulp vaak laat aanwezig is of niet beschikbaar is, leer je in deze cursus hoe je de pijn kunt verlichten en verdere schade kunt voorkomen. Je leert hoe je verschillende verwondingen en ziektes kunt beoordelen en je oefent het aanleggen van verband en spalken.
  • EFR Refresher – Het is een goed idee om je reanimatie en eerste hulp vaardigheden iedere 24 maanden te verfrissen. Dat is precies wat de deze cursus doet. De nadruk ligt op de sleutelvaardigheden en zorgt ervoor dat je up-to-date blijft en klaar staat om hulp te verlenen, daar waar het nodig is.
  • Ga naar de Emergency First Response website voor meer informatie

Wat zijn de kosten ?

– 105 euro voor Cowa leden incl. EFR e-learning en brevettering
– 140 euro voor niet leden incl. EFR e-learning en brevettering
– 72 euro voor Cowa leden voor een opfrissingscursus incl. brevettering
– gratis voor Cowa leden voor een opfrissingscursus zonder brevettering

Laatste stap

Ben je er klaar voor om anderen te gaan helpen!

  • Neem HIER contact op om je te aan te melden voor de Emerecency First Aid Provider cursus.