PADI Advanced Open Water Diver

Hier vervolg je de reis.

Ontdekking, avontuur, ervaring. Dat is waar de PADI Advanced Open Water Diver cursus voor staat. En nee, je hoeft niet ervaren te zijn om aan deze cursus te mogen beginnen – hij is ontworpen om meteen na de PADI Open Water Diver cursus te doen. De Advanced Open Water Diver cursus helpt je zelfvertrouwen te vergroten en bouwt je duikvaardigheden verder uit, zodat je jezlf nog comfortabeler voelt in het water. Het is een prima manier om meer duikervaring op te bouwen onder de supervisie van je PADI Instructor. Deze cursus bouwt verder op wat je geleerd hebt en ontwikkeld nieuwe mogelijkheden door de introductie van nieuwe activiteiten en manieren om plezier te hebben tijdens het duiken.

Wat leer je?

Je bouwt je vaardigheden verder uit tijdens het maken van vijf buitenwaterduiken. Zo leer je:

  • Navigeren onder water
  • Dieper te duiken (ergens tussen de 18-30 meter)
  • Een keuze uit drie Adventure Duiken waarbij we de Nachtduik (superleuk) en de Peak Performance Buoyancy (trimtechniek, super belangrijk) sterk aanbevelen. Voor de 3de Adventure duik is de getijden/stromingsduik of de DSMB (Delayed Surface Marker Buoy) duik waar je kennis maakt met het gebruik van diverse boeien een populaire en nuttige keuze. Stroming en getijden kom je al snel tegen in open water en in veel landen in het gebruik van een boei verplicht.

Toelatingseisen

Om aan deze cursus te mogen deelnemen moet je:

  • Een PADI Open Water Diver (of gelijkwaardig brevet van een ander training organisatie) hebben
  • 15 jaar oud zijn (12 jaar voor Junior Advanced Open Water Diver)
  • In het bezit zijn van een geldige duikverzekering. Indien je dat niet hebt dan zal Cowa een verzekering aanvragen voor de duur van de opleiding, wat een extra kost is.

Het leuke gedeelte: jouw keuze

Eén reden waarom je de Advanced Open Water Diver cursus leuk zult vinden is, dat jij en je instrcutor kunnen kiezen uit 15 verschillende soorten Adventure Duiken om deze cursus af te kunnen ronden. Zo kun je digitale onderwater fotografie (underwater photography), wrakduiken (wreck diving), peak performance buoyancy en meer doen.

De duiken doen we in de Put Van Ekeren of de Oosterschelde en soms, afhankelijk van de omstandigheden en type duik, ook in Nemo33 te Ukkel. Dit plannen we samen in onderling overleg in.

Ontvang credit! Elke Adventure Duik in de PADI Advanced Open Water Diver cursus geeft credit naar de eerste duik van de corresponderende PADI Specialty Diver cursus.

Wat zijn de kosten ?

Cursusprijs € 303,- voor Cowa leden en € 325,- voor niet leden

Tijdens je opleiding is het volgende standaard inbegrepen: alle theorie- en zwembadlessen, alle buitenwaterduiken, cursusboek, het gebruik van de volledige duikuitrusting en de brevetteringskosten.

Indien u niet beschikt over een geldig duikvergunning voor de Put Van Ekeren dan vragen wij deze voor aan. De kost is €15,- en de vergunning is geldig voor 12 maanden.

Indien er duiken plaatsvinden in duikinstallaties zoals vb. Nemo33, Tranfo duiktank of Todi dan dient de inkom daarvoor nog apart betaald te worden.  Dit is niet inbegrepen in de cursusprijs. Zulke duiken worden op voorhand besproken en zijn niet verplicht om je brevet te halen.

Indien je niet in het bezit bent van een geldige duikverzekering dan zal Cowa bij DAN Europe een tijdelijke verzekering afsluiten voor de duur van de opleiding (max. 1 jaar en enkel geldig bij de cursusduiken).  Dit is een extra kost van 11€.

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis te vervolgen!

  • Neem HIER contact op om je te aan te melden voor de PADI Advanced Open Water Diver cursus.