PADI Open Water Diver

Je reis begint hier!

De PADI Open Water Diver cursus is ’s wereld’s meest populiare duikcursus en heeft miljoenen mensen geïntroduceerd in de avontuurlijke wereld van het duiken. Het is de basis opleiding binnen PADI waarop de verdere opleidingen gebaseerd zijn.

Wat leer je?

De PADI Open Water Diver cursus is modulair opgebouwd en bestaat uit drie delen:

  • Theorie (online) om de basisbeginselen van het duiken te begrijpen. 
  • 5 modules die in beschut water gegeven worden verdeeld over 4 à 5  zwembadsessies op maandagavond in zwembad ‘Den Bessem’ te Mortsel en/of vrijdagavond in zwembad ‘Wezenberg’ te Antwerpen om de basisvaardigheden van het duiken te leren. De data plannen we samen in onderling overleg in.
  • 4 buitenwater duiken om je vaardigheden te herhalen en om de onderwaterwereld te ontdekken! De buitenwater duiken worden meestal op zondag georganiseerd. Andere dagen kunnen eventueel ook na afspraak. We duiken in de Oosterschelde en/of in de ‘put van Ekeren’ (domein Muisbroek).

Toelatingseisen

Om mee te mogen doen aan een PADI Open Diver cursus cursus moet je 15 jaar of ouder zijn.

Wat is leuk?

Wat is het leukste gedeelte van deze cursus…eigenlijk alles, want leren duiken is een geweldige ervaring. De eerste keer dat je onder water ademt is een ongelooflijke ervaring, die je nooit meer vergeet. Je leert alles om veilig een gebrevetteerde duiker te worden. Gedurende deze cursus maak je tenminste 4 beschutwater of zwembadduiken en vier duiken in het buitenwater onder de supervisie van je PADI Instructor.

Ben je klaar om je reis te beginnen?

Wat zijn de kosten?

 €495,- inclusief alle zwembadmodules, 4 buiten water duiken, brevetteringskosten, gebruik van al het nodige duikmateriaal, Cowa logboek en de online theorie module. Van zodra we het cursusgeld hebben ontvangen bezorgen we je een toegangscode voor het theoriegedeelte van de cursus.

€15,- voor de duikvergunning in de Put Van Ekeren. Deze vragen wij voor u aan en is geldig voor 12 maanden.

Indien er duiken plaatsvinden in duikinstallaties zoals vb. Nemo33, Transfo duiktank of Todi dan dient de inkom daarvoor nog apart betaald te worden.  Dit is niet inbegrepen in de cursusprijs. Zulke duiken worden op voorhand besproken en zijn niet verplicht voor het behalen van je brevet.

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis te beginnen ? Neem HIER contact op om je te aan te melden voor de PADI Open Water Diver cursus.