PADI Open Water Scuba Instructeur

Vervolg de reis je leven!

Als je van duiken en mensen houdt en op zoek bent naar een bijzonder leven dan is het leven als PADI Instructor zeker iets voor jou! Wat is er mooier om je hobby te delen met anderen. PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gezochte duikprofessionals in de wereld en hebben een grote kans om op mooie duiklocaties een baan te vinden.

Je kunt een PADI Open Water Scuba Instructor worden door deel te nemen aan een Instructor Development Course.

Het Instructor Development Course programma (IDC) bestaat uit twee delen – the Assistant Instructor (AI) cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI) programma. De meeste deelnemers volgen het complete IDC en doen dan mee aan een Instructor Examination (IE. Dit IE is de laatste stap om je PADI Instructor brevet te behalen.

Het succesvol afronden van de AI cursus geeft je recht op het PADI Assistant Instructor brevet. Als je doorgaat als AI naar het OWSI gedeelte en deze tesamen met het IE afrond. dan heb je recht op het volledige PADI Instructor brevet.

Professionals die een brevet van een andere organisatie hebben, mogen direct instromen in het OWSI programma. Dit geeft erkenning aan de Instructor kwalificatie.

Wat leer je?

Over een minimum van vijf dagen, maar meestal zeven of meer leer je in het IDC alles over de PADI hoofdcursussen en hoe je deze moet uitvoeren. Je leert hoe te organiseren en te presenteren. Het uitvoeren van de beschutwater en buitenwaterlessen komt uitgebreid aan de orde. Het komt er op neer dat een prima presentator en demonstrator van vaardigheden wwordt, terwijl de veiligheid van de leerlingen kunt waarborgen. Belangrijke onderwerpen die besproken worden zijn: 

 • PADI Standaards en Procedures voor de cursussen die je mag uitvoeren
 • Uitvoeren van het PADI systeem
 • Risico management en duikerveiligheid
 • De duikindustrie en jouw rol als instructor
 • Marketing en verkoop

Toelatingseisen
Om mee te mogen doen aan de PADI IDC cursus moet je:

 • tenminste 6 maanden PADI Divemaster zijn
 • tenmisnte 60 gelogged duiken hebben en 100 duiken hebben om aan het IE mee te doen.
 • Een Emergency First Response Primary and Secondary Care (of opleiding in eerste hulp en reanimatie van een andere organisatie) cursus hebben afgesloten binnen de laatste 24 maanden
 • Je moet EFR Instructor zijn, maar je kan deze opleiding ook bij ons volgen
 • Fit zijn om te duiken en een medische verklaring (PDF) ondertekend door een arts binnen de laatste 12 maanden hebben

Wat is leuk?

Je wordt een belangrijk onderdeel van het instructie team en begin van je leven als een profesioneel in een indusrie, die het ontdekken meer dan waard is. Je hobby wordt je beroep!

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs € …,- (excl. lesmateriaal € …,-) voor compleet IDC (AI & OWSI)

Cursusprijs € …,- (excl. lesmateriaal € …,-) voor Assistant Instructor gedeelte

Laatste stap

Ben je er klaar voor om de reis je leven te maken!

 • Neem HIER contact op om je te aan te melden voor de PADI Instructor Development cursus.